Skip Navigation LinksForside > Om Alkalær

Eag V. Hansn

Eag V. Hansn er stifteren af Alkalær. Han har i to årtier beskæftiget sig intenst med de dybereliggende årsager til læse- og staveproblemer.

Eag er af den overbevisning at hvis noget ikke virker ordentligt eller korrekt, så må det laves om – også selvom man er vant til noget andet. Det var med den indstilling at han tog læseundervisningen i de danske skoler op til grundig evaluering. Resultatet blev Alkalær-metoden der er beskrevet i håndbogen “Læsetrappen”.

Hans opdagelse af Alkalær-metoden og dens naturlige læseudviklingstrin markerer begyndelsen på en helt ny epoke inden for læseområdet. Det har nemlig vist sig at Alkalær-metoden kan lære alle der kan motiveres, og som har et sprog og et fungerende sanseapparat, at læse.

Alkalær arbejder med at uddanne nuværende og kommende generationer til et liv med flere muligheder igennem øgede læsefærdigheder. Læsesvage der får løst deres basale problem, får langt hurtigere succes i livet – rent fagligt, men også socialt.

Forøgede læsefærdigheder betyder radikale forandringer. Det gør ønsket om en ungdomsuddannelse mere realistisk, har en positiv indflydelse på integrationen og betyder generelt en formindsket kriminalitet.
Desuden kunne samfundet spare mange milliarder kroner årligt.

Men først og fremmest betyder læsefærdigheder glade og målrettede elever der har langt bedre chancer for at lande på rette hylde og klare sig godt i tilværelsen.

Med indførelsen af Alkalær-metoden kan Danmark således blive det første land i verden der garanterer at alle lærer at læse, og det synes vi, kunne være intet mindre end fænomenalt fantastisk!


Vision & formål

Alkalærs vision er at ALLE KAN LÆRE AT LÆSE.

Alkalærs overordnede formål er at uddanne nuværende og kommende generationer til et liv med flere muligheder igennem øgede læsefærdigheder. Læsesvage der får løst deres basale problem, får langt hurtigere succes i livet – rent fagligt, men også socialt. 

Øgede læsefærdigheder kan spare skolesystemet for ufattelige mængder af resurser, og samfundssocialt kan det spare staten for oceaner af penge. Men vigtigst af alt: Menneskeligt får vi et bedre samfund med større viden, positivitet og gåpåmod. Forlaget Alkalær

For manden bag Alkalær er det ikke et spørgsmål om hvorvidt man kan lære at læse og skrive. Næh, for Eag Vierø Hansn er det et kald, og han ser det som sin pligt at lære alle at læse og skrive. Hvad der i sin tid startede som en personlig overbevisning, har gennem årene udviklet sig til en stor virksomhed, og hvor uddannede undervisere, et gennemarbejdet materiale og en grundlæggende og brændende lidenskab for læsning har drevet Alkalær frem til der hvor vi er i dag.

Siden 2002 har forlaget været på en rejse der ligesom for alle andre nystartede virksomheder har budt på lidt af hvert. Netop fordi Eag har en stor passion og et brændende ønske om at lære børn at læse, var han i starten nødt til at knokle som en rasende for at realisere sin drøm. Han fik hjælp af sin kone Anne der i rollerne som redaktør på udgivelserne og sparringspartner i firmaet var med til at gøre den krævende udfordring at starte sit eget firma til en både lærerig og sjov oplevelse.

Da håndbogen “Læsetrappen” udkom i 2011, tog tingene for alvor fart. Nu kunne Alkalær formidle den fonetiske læsemetode bredt. Det gjorde også en enorm forskel for virksomheden generelt. Eag og Anne ansatte medarbejdere og flyttede også virksomheden ud af deres eget hjem vest for København. Alkalær var blevet en realitet. De bærende elementer i Alkalær-metoden, nemlig den fonetiske tilgang, differentieret undervisning, hensynet til den enkelte elevs behov og den store systematik der er indbygget i både materialerne og progressionen, tiltrak samfundets opmærksomhed.

Faktum er at titusindvis af børn og voksne siden årtusindeskiftet har knækket læsekoden ved hjælp af de principper der er beskrevet i “Læsetrappen”. Alkalærs metode bliver brugt i 16 kommuner over hele landet, og dertil er ca. 2000 lærere blevet uddannet i Alkalær-metoden. Alkalærs påstand om at alle kan lære at læse, betyder helt præcist at alle der kan motiveres, og som har et sprog og et fungerende sanseapparat, kan lære at læse. Alle uanset herkomst, diagnose eller socialklasse. Det gælder for den læsesvage hyperaktive med diagnosen ADHD, den apatiske teenager der for længst har givet op, den splittede flersprogede, den indadvendte med autisme såvel som den der er testet ordblind. Der er håb for alle så længe de kan motiveres. Filosofien bag udarbejdelsen af Alkalær-metoden er ganske enkel: De teorier og pædagogiske retninger der har vist sig at virke i praksis, er inkluderet. Ingen fordomme eller fikse ideer. Det altoverskyggende mantra var, er og har altid været: resultater!

 

Undervisningsmaterialer og læseværktøjer

I vores shop kan man finde alle vores produkter. Der er bl.a. bestselleren ”BO SÅ EN KO” – Danmarks letteste læsebog, den anmelderroste håndbog ”Læsetrappen”samt en lang række undervisningsmaterialer, lydrette bøger, klassesæt, opgavehæfter og brætspil. Alt sammen udviklet til at lære ALLE elever at læse. På hjemmesiden Alkalærs Univers findes spil, sange og vores helt egen ordbog uden svære ord.

Alle vores undervisningsmaterialer kan ses i vores katalog 2022.

 

Uddannelse

Alkalær efteruddanner lærere, pædagoger, læsevejledere m.m. til certificerede Alkalær-undervisere således at de mestrer Alkalær-metoden. For at kunne undervise om Alkalær skal man bestå Modul 1 hvor hovedfokus ligger på vigtigheden af lydrette ord. Efterfølgende er der både Modul 2 og 3 som hver især bygger videre på det foregående.

Det kan du læse mere om under uddannelse.

Desuden udbydes andre uddannelser som “Styr på klassen” hvor der undervises i klasseledelse i praksis, og “Fonetik-kurset” hvor der for alvor stilles skarpt på de fonetiske aspekter af læseundervisningen.

Download vores uddannelsesprogram.

 

Privatundervisning

Vores professionelle Alkalær-undervisere tilbyder privatundervisning i hele Danmark samt enkelte steder i udlandet. Flere undervisere tilbyder desuden fjernundervisning via internettet.

Ved at benytte en privatunderviser får man for alvor taget hånd om læseproblemet, og i kraft af at eleven bliver bedre til at læse, forstå tekster og stave, kan man som resultat også se et stigende selvværd, en øget selvtillid og et generelt gladere barn.

Læs mere om privatundervisning.

 

Headquarter

Vi kalder kontoret hvor den daglige drift foregår, for Headquarter. Det ligger i Ølstykke på Sjælland, og det er her vi pakker og sender alt vores materiale fra, afholder nogle af vores kurser og i øvrigt ’drifter’ Alkalær.
Foruden Headquarter har vi for nylig oprettet en afdeling i Malling stik syd for Aarhus. Sammen arbejder begge afdelinger på at optimere undervisningen og materialerne så Alkalær kan blive ved med at stå knivskarpt og sikre at alle kan lære at læse.

Her nedenfor kan I se hvem vi er:

 

 

 

 

 

 

  

Kontakt os


Alkalær ApS
Farendløsevej 35
4100 Ringsted
Telefon: 44 66 27 27
E-mail: info@alkalaer.dk

 

Åbningstider:

Hverdage mellem 9-15.